Giriş
Akademik verilerinizi güncellemek için YÖKSİS'e giriş yapmanız gerekmektedir.
  • Eğitim Bilgileri
  • Yayınlar & Eserler
  • Mesleki Deneyim
  • Faaliyetler
  • Projeler & Ödüller
Son güncelleme:09.05.2024
[Daralt/Genişlet]
 
PROFESÖR
ABDULVAHİT SAYASLAN
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Tahıl Teknolojisi
[Daralt/Genişlet]
Makaleler 51
1
Tahıl ve pseudotahıllarda diyet lifi ve sağlık üzerine etkileri
CİNGÖZ ALİ, AKPINAR ÖZLEM, SAYASLAN ABDULVAHİT
Gumushane University Journal of Science and Technology Institute
2023
Ulusal Hakemli TR DİZİN Derleme Makale
2
Improvement of functional and nutritional properties of extruded snacks with the utilization of red dog flour
ŞAHİN NAZLI, BİLGİÇLİ NERMİN, SAYASLAN ABDULVAHİT
Brazilian Archives of Biology and Technology
2023
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
3
Rheological properties of dough by addition of wheat bran hydrolysates obtained at different temperatures
CİNGÖZ ALİ, AKPINAR ÖZLEM, SAYASLAN ABDULVAHİT
Journal of Cereal Science
2023
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
4
Comparison of wet and dried chickpea yeast in breadmaking
Durmaz Raziye, ŞAHİN NAZLI, KOYUNCU MEHMET, SAYASLAN ABDULVAHİT
Journal of the Science of Food and Agriculture
2023
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
5
Ekstrüzyon teknolojisi ve buğday öğütme yan ürünlerinin ekstrüde gıda üretiminde kullanımı
ŞAHİN NAZLI, SAYASLAN ABDULVAHİT
Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Online)
2023
Ulusal Hakemli TR DİZİN Derleme Makale
6
Farklı kepek fraksiyonlarının ekmek kalitesine etkisi
CİNGÖZ ALİ, AKPINAR ÖZLEM, SAYASLAN ABDULVAHİT
Gıda / The Journal of Food
2022
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
7
Enhancement of extruded corn snacks with substitution of wheat germ, invaluable milling by_product
ŞAHİN NAZLI, BİLGİÇLİ NERMİN, SAYASLAN ABDULVAHİT
Journal of Food Processing and Preservation
2022
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
8
Enrichment of Gluten_Free Cakes with Grape Molasses and Bioactive Rich Ingredients
LEVENT HACER, SAYASLAN ABDULVAHİT, YEŞİL Saliha
Brazilian Archives of Biology and Technology
2021
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
9
Physicochemical and sensory quality of gluten‐free cakes supplemented with grape seed, pomegranate seed, poppy seed, flaxseed, and turmeric
LEVENT HACER,SAYASLAN ABDULVAHİT,YEŞİL Saliha
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
2021
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
10
Ekmeklik Buğdayda Geliştirilen Rekombinant Kendilenmiş Hat Populasyonunda Kalite Özellikleri İçin Fenotipik ve Genotipik Değişim
AYDIN NEVZAT, DEMİR BEDRETTİN, GÜLEÇ TUĞBA, ŞERMET CEMAL, BAYRAMOĞLU Hasan Orhan, SAYASLAN ABDULVAHİT, MUT ZEKİ
Anadolu Journal of Agricultural Sciences
2021
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
11
Kepek katkılı ekstrüde mısır çerezinin besleyicilik ve fonksiyonel özelliklerinin araştırılması
ŞAHİN NAZLI, BİLGİÇLİ NERMİN, SAYASLAN ABDULVAHİT
Food and Health
2021
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
12
Wheat Flour Milling Yield Estimation Based on Wheat Kernel Physical Properties Using Artificial Neural Networks
SABANCI KADİR,AYDIN NEVZAT,SAYASLAN ABDULVAHİT,SÖNMEZ MESUT ERSİN,ASLAN MUHAMMET FATİH,DEMİR Lütfü,SERMET Cemal
International Journal of Intelligent Systems and Applications in Engineering
2020
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
13
Effects of different flour blends with varying protein content and quality on dough and crust properties of “etliekmek”, a pizza-like traditional food of Turkey
BÜYÜK Fatih,SAYASLAN ABDULVAHİT,GÖKMEN SÜLEYMAN,ŞAHİN NAZLI,YETİM HASAN
Journal of Food Science and Technology
2020
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
14
GlutoPeak parameters of whole wheat flours for gluten quality evaluation in soft wheat breeding programs
Karaduman Yaşar,SAYASLAN ABDULVAHİT,Akın Arzu
Journal of Cereal Science
2020
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
15
Analysis of Some Turkish Durum Wheat Cultivars and Landraces for HMW-Glutenin Subunits
GÜLEÇ TUĞBA,YILDIRIM AHMET,KOYUNCU MEHMET,SAYASLAN ABDULVAHİT
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
2019
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
16
Quality Traits of Some New Sweet Corn (Zea mays saccharata Sturt.) Types in Tokat/Kazova Conditions
SAKİN MEHMET ALİ,SAYASLAN ABDULVAHİT
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
2019
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
17
Molecular breeding of durum wheat cultivars for pasta quality
YILDIRIM AHMET,ATEŞ SÖNMEZOĞLU ÖZLEM,SAYASLAN ABDULVAHİT,KANDEMİR NEJDET,GÖKMEN SABRİ
Quality Assurance and Safety of Crops Foods
2019
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
18
Antioxidant Properties of Roasted Whole-Grain, Oilseed and Nut Snacks and Effect of Roasting Process on These Properties
OĞUZ AYSUN,SAYASLAN ABDULVAHİT
Akademik Gıda - Academic Food Journal
2019
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
19
Utilisation of GlutoPeak tester on whole-wheat flour for gluten quality assessment
Karaduman Yaşar,Önder O,SAYASLAN ABDULVAHİT,AYDIN NEVZAT
Quality Assurance and Safety of Crops Foods
2019
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
20
Effect of infrared, ultraviolet-C radiations and vacuum drying on certain chemical and microbial characteristics of stuffed pasta (manti)
GÖKMEN SÜLEYMAN,KOCABAŞ AYTAÇ,Savran İbrahim,SAYASLAN ABDULVAHİT,AYDIN MEHMET FATİH,YETİM HASAN
Tarim Bilimleri Dergisi-Journal of Agricultural Sciences
2019
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
21
Use of durum wheat clear flour in vital gluten and bioethanol production
SAYASLAN ABDULVAHİT,KOYUNCU MEHMET,TÜRKER SELMAN,Irklı Yavuz,Serin Abdullah,Orhan Fatma Gülşah
Journal of Cereal Science
2018
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
22
Effects of chickpea yeast utilization on gluten-free bread (Glutensiz ekmekte nohut mayası kullanımının etkileri)
ŞAHİN NAZLI,KOYUNCU MEHMET,SAYASLAN ABDULVAHİT
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi - Harran Journal of Agricultural and Food Science
2018
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
23
Physicochemical Properties and Wet-Milling Qualities of Dent Corn (Zea mays indentata L.) Hybrids Grown in Tokat and Samsun Locations of Turkey
EROL MERCAN RÜVEYDA,SAYASLAN ABDULVAHİT,SAKİN MEHMET ALİ,GÖKMEN SABRİ
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi - Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpasa University (JAFAG)
2018
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
24
Effects of fermented-chickpea liquor (chickpea yeast) on whole-grain wheat flour bread properties
SAYASLAN ABDULVAHİT,ŞAHİN NAZLI
Quality Assurance and Safety of Crops Foods
2018
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
25
Farklı Kepek Fraksiyonlarının Fonksiyonel Özellikleri ve Hamur Reolojik Özelliklerine Etkisi
CİNGÖZ ALİ,AKPINAR ÖZLEM,SAYASLAN ABDULVAHİT
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi - Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpasa University (JAFAG)
2017
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
26
Mantıda farklı kurutma yöntemlerinin hidroksimetil furfural HMF oluşumu ve duyusal kalite üzerine etkileri
GÖKMEN SÜLEYMAN,SAYASLAN ABDULVAHİT,ÇAĞLAR ABDULLAH
Cumhuriyet Üniversitesi Fen Fakültesi Fen Bilimleri Dergisi
2016
Ulusal Hakemli Index Copernicus, Thomson Reuters Zoological Record , Directory of Research Journal Indexing (DRJI) Özgün Makale
27
Wet Milling Qualities of Dent Corn (Zea mays indentata L.) Hybrids Grown as Main Crop in Adana and Sakarya
SAYASLAN ABDULVAHİT,EROL MERCAN RÜVEYDA,DUMAN AHMET,SAKİN MEHMET ALİ
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi - Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpasa University (JAFAG)
2016
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
28
Kavrulmuş mısır buğday ve nohut leblebi çerezlerinin beslenme açısından önemli karbonhidrat fraksiyonları
SAYASLAN ABDULVAHİT,AKARÇAY EMİN,TOKATLI MEHMET
Akademik Gıda - Academic Food Journal
2016
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
29
A study on quality criteria of commercial stuffed pasta mantı as traditional food
GÖKMEN SÜLEYMAN,AYDIN MEHMET FATİH,KOCABAŞ AYTAÇ,SAYASLAN ABDULVAHİT,YETİM HASAN,ÇAĞLAR ABDULLAH
International Food Research Journal
2015
Uluslararası Hakemli SCOPUS, EBSCO, CHEMICAL ABSTRACT, ProQuest, CABI & AGRICOLA Özgün Makale
30
Marker assisted breeding of durum wheat for gamma-gliadin and LMW glutenin proteins affecting pasta quality
YILDIRIM AHMET,ATEŞ SÖNMEZOĞLU ÖZLEM,SAYASLAN ABDULVAHİT,KOYUNCU MEHMET,GÜLEÇ TUĞBA,KANDEMİR NEJDET
Turkish Journal of Agriculture and Forestry
2013
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
31
A bench scale high shear wet milling test for wheat flour
SAYASLAN ABDULVAHİT,SEIB PAUL A,CHUNG OKKYUNG K
Journal of Food Engineering
2012
Uluslararası Hakemli SCI Özgün Makale
32
Evaluation of antioxidant activity of dilute acid hydrolysate of wheat straw during xylose production
AKPINAR ÖZLEM,SABANCI SERDAL,LEVENT OKAN,SAYASLAN ABDULVAHİT
Industrial Crops and Products
2012
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
33
Some quality characteristics of selected durum wheat Triticum durum landraces
SAYASLAN ABDULVAHİT,KOYUNCU MEHMET,YILDIRIM AHMET,GÜLEÇ TUĞBA,ATEŞ SÖNMEZOĞLU ÖZLEM,KANDEMİR NEJDET
Turkish Journal of Agriculture and Forestry
2012
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
34
Quality characteristics of registered cultivars and advanced lines of durum wheats grown in different ecological regions of Turkey
SAKİN MEHMET ALİ,SAYASLAN ABDULVAHİT,DÜZDEMİR ORAL,YÜKSEL FERHAT
Canadian Journal of Plant Science
2011
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
35
Makarnalık Buğday (Triticum durum) Kalitesi
YÜKSEL FERHAT,KOYUNCU MEHMET,SAYASLAN ABDULVAHİT
Türk Bilimsel Derlemeler Dergisi
2011
Ulusal Hakemli CAB Derleme Makale
36
Makarnalık kalitesini etkileyen genlerin Türk makarnalık buğdayçeşitlerindeki durumu
YILDIRIM AHMET,SAYASLAN ABDULVAHİT,KANDEMİR NEJDET,GÜLEÇ TUĞBA,KOYUNCU MEHMET,ATEŞ SÖNMEZOĞLU ÖZLEM
Bitkisel Araştırma Dergisi
2011
Ulusal Hakemli CAB Özgün Makale
37
Molecular and Biochemical Screening of Turkish Durum Wheat Landraces for q Gliadin and LMW Glutenin Proteins Associated With Pasta Cooking Quality
YILDIRIM AHMET,GÜLEÇ TUĞBA,SAYASLAN ABDULVAHİT,KOYUNCU MEHMET,ATEŞ SÖNMEZOĞLU ÖZLEM,KANDEMİR NEJDET
Turkish Journal of Field Crops
2011
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
38
Stability properties of certain durum wheat genotypes for major quality characteristics
SAKİN MEHMET ALİ,DÜZDEMİR ORAL,SAYASLAN ABDULVAHİT,YÜKSEL FERHAT
Turkish Journal of Agriculture and Forestry
2011
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
39
Properties of Starch and Vital Gluten Isolated from Wheat Flour by Three Different Wet Milling Methods
SAYASLAN ABDULVAHİT,SEIB PAUL A,CHUNG OKKYUNG K
Journal of Applied Biological Sciences
2010
Uluslararası Hakemli CAB Özgün Makale
40
Molecular Breeding of Selçuklu 97 Durum Wheat Cultivar for Some Genes Affecting Pasta Quality
ATEŞ SÖNMEZOĞLU ÖZLEM,YILDIRIM AHMET,GÜLEÇ TUĞBA,KANDEMİR NEJDET,SAYASLAN ABDULVAHİT,KOYUNCU MEHMET
Journal of Applied Biological Sciences
2010
Uluslararası Hakemli CAB Özgün Makale
41
Dough mixing Characteristics of Waxy Wheat Flours and Breadmaking Qualities of Waxy Wheat Glutens
SAYASLAN ABDULVAHİT,CHUNG OKKYUNG K,SEIB PAUL A
International Journal of Natural and Engineering Sciences
2009
Uluslararası Hakemli CAB Özgün Makale
42
Yaş Öğütme Teknolojisiyle Mısır Nişastası Üretimi ve Mısırın Yaş Öğütme Kalitesi
SAYASLAN ABDULVAHİT,GÖKMEN SABRİ
Akademik Gıda - Academic Food Journal
2009
Ulusal Hakemli FSTA Derleme Makale
43
Wet milling properties of waxy wheat flours by two laboratory methods
SAYASLAN ABDULVAHİT,SEIB PAUL A,CHUNG OKKYUNG K
Journal of Food Engineering
2006
Uluslararası Hakemli SCI Özgün Makale
44
Characteristics of Volatile Compounds of Starches Extracted with Aqueous Solutions
SAYASLAN ABDULVAHİT
International Journal of Food Properties
2006
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
45
Sağlıklı Beslenme Açısından Gıdaların Glisemik İndeksi
SAYASLAN ABDULVAHİT
Dünya Gıda
2005
Ulusal Hakemli FSTS Derleme Makale
46
Wet Milling of Flours from Red White and Low Polyphenol Oxidase White Wheats
SAYASLAN ABDULVAHİT,SEIB PAUL A,CHUNG OKKYUNG K
Food Science and Technology International
2005
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
47
Wet milling of wheat flour industrial processes and small scale test methods
SAYASLAN ABDULVAHİT
LWT - Food Science and Technology
2004
Uluslararası Hakemli SCI Derleme Makale
48
Thermal and Rheological Characterization of a Sorghum Composite Flour with Superior Breadmaking Quality
SAYASLAN ABDULVAHİT,HU JIE
Akademik Gıda - Academic Food Journal
2004
Ulusal Hakemli FSTA Özgün Makale
49
Terminology and analytical approaches in food flavor research
SAYASLAN ABDULVAHİT,AKPINAR ÖZLEM
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi - Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpasa University (JAFAG)
2003
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Derleme Makale
50
Olestra
AKPINAR ÖZLEM,SAYASLAN ABDULVAHİT
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi - Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpasa University (JAFAG)
2003
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Derleme Makale
51
Volatile Compounds in Five Starches
SAYASLAN ABDULVAHİT,CHUNG OKKYUNG K,SEIB PAUL A,SEITZ LARRY M
Cereal Chemistry
2000
Uluslararası Hakemli SCI Özgün Makale