Giriş
Akademik verilerinizi güncellemek için YÖKSİS'e giriş yapmanız gerekmektedir.
  • Eğitim Bilgileri
  • Yayınlar & Eserler
  • Mesleki Deneyim
  • Faaliyetler
  • Projeler & Ödüller
Son güncelleme:21.11.2024
[Daralt/Genişlet]
 
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
ALİ ŞEN
UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PR.
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Turizm
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
[Daralt/Genişlet]
Makaleler 18
1
Trabzon İli Yöresel Mutfak Kültürüne Ait Külür Otu Yemeği Üzerine Nitel Bir Araştırma
ŞEN ALİ, KOÇ BEYZA
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi
2024
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
2
Gastronomi Turizmi Kapsamında Karaman Divle Obruğu Tulum Peynirinin Değerlendirilmesi
ŞEN ALİ,SEMİNT SERKAN
Journal of Silk Road Tourism Research
2024
Uluslararası Hakemli EBSCO Derleme Makale
3
Tantuni: Mersin Mutfağının Geleneksel Yemeğinin Gastronomik Boyutları ve Sosyo-Kültürel Analizi
ŞEN ALİ,BAŞAR YAKUP
Anadolu Üniversitesi Mesleki Eğitim ve Uygulama Dergisi
2024
Uluslararası Hakemli Acar Index, Index Copernicus International, ERIH PLUS, Türkiye Turizm Dizini, IAD (Index of Academic Documents), Google Scholar, ROAD (the Directory of Open Access scholarly Resources), Sherpa Romeo, EuroPub, IAD (Index of Academic Documents), ResearchBib Özgün Makale
4
Trabzon Mutfağının Geleneksel Lezzeti: Trabzon Sarı Kurabiyesi
BADEM ABDULLAH, KOÇ BEYZA, ŞEN ALİ
Necmettin Erbakan Üniversitesi NEU Gastro Dergisi
2023
Ulusal Hakemli Türkiye Turizm Dizini Özgün Makale
5
Ayrancı Berendi Kar Obruğu Peyniri
AKTURFAN MUSTAFA, ŞEN ALİ
Social Science Development Journal
2023
Uluslararası Hakemli Eurasian Scientific Journal Index (ESJI), Directory of Indexing and Impact Fact (DIIF) ResearchBible (Academic Resource Index) Scientific World Index ( SCIWIN) Root Society for Indexing and Impact Factor Service Society of Economics and Development General Impact Factor OCLC WorldCat Cosmos Impact Factor Özgün Makale
6
Çil Turşusu Üzerine Nitel Bir Araştırma
ŞEN ALİ, DAL KENAN
Sosyal, Beşerî ve İdari Bilimler Dergisi
2023
Uluslararası Hakemli ISI | International Scientific Indexing, DRJI | Directory of Research Journals Indexing, RI-ROOTINDEXING, ReseachBib – Academic Resource Index, ROAD | ROAD, The Directory of Open Access Scholarly Resources Eurasian Scientific Journal Index ICI Index Copernicus International General Impact Factor CiteFactor Asos Index Scientific Indexing Services EuroPub Database, SOBIAD Atıf Dizini Özgün Makale
7
Öğretmenlerin Ekorekreatif Tutumunun Gastronomik Akımlar Çerçevesinde Gıda Tüketim Eğilimine Etkisi
ŞEN ALİ, ER YUSUF, BİLGİN KONAKMAN Gülbahar
Anatolia Social Research Journal
2023
Ulusal Hakemli İdealonline Özgün Makale
8
Sustainability in Gastronomic Family Business Management: The Case of Karaman Birtat Restaurant
ŞEN ALİ, TURHAN Pelinsu
Uluslararası Yönetim Akademisi Dergisi
2023
Uluslararası Hakemli Erih Plus, EBSCO, Index Copernicus, ROAD, idealonline, Eurasian Scientific Journal Index Özgün Makale
9
Trabzon Mutfak Kültüründe Unutulmaya Yüz Tutmuş Bir Lezzet: Gecin Yemeği
ŞEN ALİ, KOÇ BEYZA
Journal of Recreation and Tourism Research (JRTR)
2023
Uluslararası Hakemli ReseachBib – Academic Resource Index ISI-International Scientific Index Universal Impact Factor Global Impact Factor Directory of Research Journals Indexing (DRJI) EuroPub Database Rootindexing Scientific Indexing Services (SIS) Türkiye Turizm Dizini Google Scholar ROAD | ROAD, The Directory of Open Access Scholarly Resources OpenAIRE Özgün Makale
10
Tüketicilerin Dışarıda Yemek Yeme Davranışlarında Etkili Olan Unsurlar Üzerine Bir Araştırma
ŞEN ALİ
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
2023
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
11
A Gastronomic Product Candidate For Geographical Indication: Ayrancı Burnt Yogurt
ŞEN ALİ
Journal of Gastronomy Hospitality and Travel - JOGHAT
2023
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
12
Rekreasyon Turizmi Bağlamında Gastronomi Temalı Festivaller
AKTURFAN MUSTAFA, ŞEN ALİ
Karabuk University Journal of Institute of Social Sciences
2023
Uluslararası Hakemli DRJI, Türk Eğitim İndeksi, SOBIAD, Cite Factor, ESJI, İSAM, ResearchBib, UDL EDGE, Bilgindex, ROOTINDEXING, Türkiye Turizm Dizini, ROAD, Crossref, CABI, EBSCO Özgün Makale
13
Bir Gastronomi Trendi Olarak Egzotik Bitki Çayları
ŞEN ALİ, Erdal Leyla
Uluslararası Akademik Çalışmalar Dergisi
2022
Uluslararası Hakemli Google Schoolar, İdealonline, DRJI Derleme Makale
14
Karaman İli Ayrancı İlçesi Mutfak Kültürüne Ait Şırdan Yağı Üzerine Nitel Bir Araştırma
ŞEN ALİ, ÇİFTCİ NAZİFE MERVE
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
2022
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
15
Deniz, tatlı su ve kültür ortamlarında yetişmiş levrek balıklarında farklı pişirme yöntemlerinin bazı yağ asiti kompozisyonları üzerine etkisi
ŞEN ALİ, UÇAR GÜRKAN
Eurasian Journal of Veterinary Sciences
2021
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
16
Konya Mutfak Kültürü Üzerine Nitel Bir Araştırma
SEÇİM YILMAZ,ŞEN ALİ
Sosyal Bilimler Dergisi (SOBİDER)
2018
Uluslararası Hakemli SOBİAD (Sosyal Bilimler Atıf Dizini), CiteFactor,OAJI,Research Bible,İSAM,Türk Eğitim İndeksi Özgün Makale
17
Dolaz Peyniri Üzerine Nitel Bir Araştırma: Yalvaç Örneği
YERLİ YUSUF,ŞEN ALİ,ÖZBAY MERVE
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
2018
Ulusal Hakemli Türkiye Turizm Dizini Özgün Makale
18
Tüketicilerin Seyahatleri Sırasında Besin Seçimleri, Yöresel Gastronomi Davranışları ve Destinasyon Seçiminde Gastronomi Unsurlarının Rolü: Konya-Karaman Örneği
ŞEN ALİ, AKTAŞ NAZAN
KMÜ Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi
2017
Ulusal Hakemli SOBİAD, EBSCO ve Türk Eğitim İndeksi (TEİ) Özgün Makale