1
|
Aksaray İline Özgü Yöresel Bir Lezzet; Kabak Ağdası (Reçeli)
|
BADEM ABDULLAH, Seçgin Rabia, ŞEN ALİ
|
1. International Lake Tourism and Current Trend in Tourism Congress
|
05.10.2023-06.10.2023
|
Ulusal
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
2
|
A Traditional Gastronomic Product: Karaman Dry Green Beans
|
AKTURFAN MUSTAFA, ŞEN ALİ
|
UMTEB - XIII International Scientific Research Congress
|
29.06.2023-30.06.2023
|
Uluslararası
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
3
|
A Traditional Flavour Candidate for Geographical Indication: Karaman Sticky Dessert
|
AKTURFAN MUSTAFA, ŞEN ALİ
|
UMTEB - XIII International Scientific Research Congress
|
29.06.2023-30.06.2023
|
Uluslararası
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
4
|
Coğrafi İşarete Aday Yöresel Bir Ürün: Karaman Topalağı
|
AKTURFAN MUSTAFA, ŞEN ALİ
|
6. International Palandöken Scientific Studies Congress
|
24.06.2023-25.06.2023
|
Uluslararası
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
5
|
Rekreasyon Turizmi Bağlamında Yöresel Gastronomik Ürünlerin Geliştirilmesi: Ermenek Kayganası Örneği
|
AKTURFAN MUSTAFA, ŞEN ALİ, ER YUSUF
|
6. International Palandöken Scientific Studies Congress
|
24.06.2023-25.06.2023
|
Uluslararası
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
6
|
Gastronomik Ürünlerin Rekreasyonel Turizmde Çekicilik Unsuru Olarak Değerlendirilmesi: Ayrancı Beyaz Kiraz Reçeli Örneği
|
AKTURFAN MUSTAFA, ŞEN ALİ, KOÇ MUSTAFA CAN, ER YUSUF, DEMİREL MEHMET
|
4th International Recreation and Sports Management Congress
|
17.05.2023-20.05.2023
|
Uluslararası
Özet bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
7
|
Ayrancı Berendi Kar Obruğu Peyniri
|
AKTURFAN MUSTAFA, ŞEN ALİ
|
6. Uluslararası Sosyal Bilimler ve İnovasyon Kongresi
|
28.02.2023-26.02.2023
|
Uluslararası
Özet bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
8
|
Ayrancı Koyun Tereyağı
|
ŞEN ALİ, AKTURFAN MUSTAFA
|
6. Uluslararası Sosyal Bilimler ve İnovasyon Kongresi
|
25.02.2023-26.02.2023
|
Uluslararası
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
9
|
Adana Mutfak Kültürüne Ait Toruntopu Üzerine Nitel Bir Araştırma
|
ŞEN ALİ, KÜTÜK YAREN NUR
|
3rd International Anatolian Congress on Scientific Research
|
27.12.2022-29.12.2022
|
Uluslararası
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
10
|
Kahramanmaraş Yöresel Lezzetlerinden: Çir Yağlaması
|
ŞEN ALİ, GENÇ İREM
|
3rd International Anatolian Congress on Scientific Research
|
27.12.2022-29.12.2022
|
Uluslararası
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
11
|
Ermenek Mutfak Kültüründe Geleneksel Bir Lezzet: Tarhanabaşı
|
AKTURFAN MUSTAFA, ŞEN ALİ
|
ICONFOOD’22 International Congress on Food Researches
|
14.10.2022-16.10.2022
|
Uluslararası
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
12
|
Coğrafi İşaret ve Coğrafi İşaret Potansiyeli Olan Gastronomik Ürünler: Karaman Örneği
|
AKTURFAN MUSTAFA, ŞEN ALİ
|
VI. International Gastronomy Tourism Studies Congress
|
06.10.2022-09.10.2022
|
Uluslararası
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
13
|
Tüketicilerin Balık Tüketim Alışkanlıkları ve Bilgi Durumlarının Belirlenmesi
|
ŞEN ALİ,AKTAŞ NAZAN
|
International Congress Of Science Culture And Education
|
29.10.2019-02.11.2019
|
Uluslararası
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
14
|
Gastrofizik: Yeme Davranışı ve Lezzet Algısında Yeni Bir Yaklaşım
|
AKTAŞ NAZAN,ŞEN ALİ
|
International Congress Of Science Culture And Education
|
29.10.2019-02.11.2019
|
Uluslararası
Özet bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
15
|
Konya İli Coğrafi İşaretli Gıda Ürünleri
|
ŞEN ALİ,AKTAŞ NAZAN
|
International Congress Of Science Culture And Education
|
29.10.2019-02.11.2019
|
Uluslararası
Özet bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
16
|
Karaman Mutfak Kültürüne Ait Etliekmek Üzerine Nitel Bir Araştırma
|
AKTURFAN MUSTAFA,ŞEN ALİ
|
Karaman Sempozyumu ”Sosyal ve Beşeri Bilimler”
|
20.06.2019-22.06.2019
|
Ulusal
Özet bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
17
|
Karaman İli Sarıveliler İlçesi Mutfak Kültürüne Ait Gıymaca: Hazırlanışı ve Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi
|
ŞEN ALİ
|
Karaman Sempozyumu
|
20.06.2019-22.06.2019
|
Ulusal
Özet bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
18
|
Gastronomik Unsur Olarak Gölevez
|
ŞEN ALİ, ÇİL Müberra, AKTAŞ NAZAN
|
VIII. Ulusal IV. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu (Kırsal Turizm)
|
19.04.2019-20.04.2019
|
Uluslararası
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
19
|
Gastronomi Turizminde Yeni Bir Eğilim: Vejetaryen ve Vegan Festivaller
|
AKTAŞ NAZAN, ŞEN ALİ, ÇİL Müberra
|
VIII. Ulusal IV. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu (Kırsal Turizm)
|
19.04.2019-20.04.2019
|
Uluslararası
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
20
|
Ermenek Pekmez Helvası
|
ŞEN ALİ, ÖZBAY MERVE, YERLİ YUSUF
|
Uluslararası Geçmişten Günümüze Ermenek ve Çevresi Sempozyumu
|
02.08.2018-04.08.2018
|
Uluslararası
Özet bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
21
|
Ermenek Baş Tarhanası Üzerine Nitel Bir Araştırma
|
ŞEN ALİ, SEÇİM YILMAZ, AKTURFAN MUSTAFA
|
Uluslararası Geçmişten Günümüze Ermenek ve Çevresi Sempozyumu
|
02.08.2018-04.08.2018
|
Uluslararası
Özet bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
22
|
Ermenek Bölgesinde Yetişen Bitkiler ve Mutfak Kültürüne Etkileri
|
SEÇİM YILMAZ, ŞEN ALİ, AKTURFAN MUSTAFA
|
Uluslararası Geçmişten Günümüze Ermenek ve Çevresi Sempozyumu
|
02.08.2018-04.08.2018
|
Uluslararası
Özet bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
23
|
Dolaz Peyniri Üzerine Nitel Bir Araştırma: Yalvaç Örneği
|
YERLİ YUSUF, ŞEN ALİ, ÖZBAY MERVE
|
Gastronomi Kongresi
|
22.03.2018-25.03.2018
|
Uluslararası
Özet bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
24
|
Balık Restoran İşletmecilerinin Gastrofizik Kavramı ve Unsurları İle İlgili Görüşleri Üzerine Nitel Bir Araştırma: Narlıkuyu Örneği
|
ŞEN ALİ, AKTAŞ NAZAN
|
Gastronomi Kongresi
|
22.03.2018-25.03.2018
|
Uluslararası
Özet bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
25
|
Gastrofizik Kavramına Genel Bir Bakış
|
ŞEN ALİ,AKTAŞ NAZAN
|
II. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi
|
13.12.2017-14.12.2017
|
Uluslararası
Özet bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
26
|
Mersin İl Merkezi'nde Yaşayan Bireylerin Balık Tüketim Davranışlarının Değerlendirilmesi
|
ŞEN ALİ, AKMAN MEHMET
|
II. Internatıonal Academıc Research Congress
|
18.10.2017-21.10.2017
|
Uluslararası
Özet bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
27
|
Food Products with Some Functional Characteristics
|
SEÇİM YILMAZ, ŞEN ALİ, BİÇER YUSUF, UÇAR GÜRKAN, AKTURFAN MUSTAFA
|
II. Uluslararası Academic Research Congress
|
18.10.2017-21.10.2017
|
Uluslararası
Özet bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
28
|
Balık ve Bazı Su Ürünlerinde Uygulanan Pişirme Yöntemleri
|
ŞEN ALİ,UÇAR GÜRKAN
|
II. Internatıonal Academıc Research Congress
|
18.10.2017-21.10.2017
|
Uluslararası
Özet bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
29
|
Gastronomik Açıdan Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi ve Osmanlı Selçuklu Mutfağı
|
SEÇİM YILMAZ, ŞEN ALİ, YİĞİT YUSUF
|
II. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu
|
18.05.2017-20.05.2017
|
Uluslararası
Özet bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
30
|
Local and Traditional Bulgur Salad: Batırık
|
özkök gülçin algan,ŞEN ALİ,AKTAŞ NAZAN
|
2.Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu
|
14.04.2017-15.04.2017
|
Uluslararası
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
31
|
Pomegranate Sour Production in Silifke County
|
ŞEN ALİ
|
2. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi - İzmir
|
08.12.2016-10.12.2016
|
Uluslararası
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
32
|
A Qualitative Research on Pomegranate Syrup: The Case of Silifke
|
ŞEN ALİ
|
2nd International Conference on Tourism: Theory, Current Issues and Research
|
04.11.2016-06.11.2016
|
Uluslararası
Özet bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
33
|
Bulgur and the Dishes Made from Bulgur in Turkish Cuisine Culture
|
ŞEN ALİ
|
2nd International Conference on Tourism: Theory, Current Issues and Research
|
04.11.2016-06.11.2016
|
Uluslararası
Özet bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
34
|
Keçiboynuzu Pekmezi Üzerine Nitel Bir Araştırma: Silifke Örneği
|
ŞEN ALİ,AKTAŞ NAZAN
|
4th International Symposium on Development of KOP Region
|
21.10.2016-23.10.2016
|
Uluslararası
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
35
|
Yörüklerin Mutfak Kültürü ve Beslenme Alışkanlıklarına İlişkin Nitel Bir Araştırma: Karaman Örneği
|
ŞEN ALİ,CEBİRBAY MUHAMMET ALİ,AKTAŞ NAZAN
|
III. Uluslararası Halk Kültürü Sempozyumu
|
08.10.2015-10.10.2015
|
Uluslararası
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
36
|
A Research on the Comparison of Fish Consumption Habits of Individuals in Konya and Mersin Provincial Centers TURKEY
|
ŞEN ALİ,BAYRAK EBRU,AKMAN MEHMET
|
6th Central Europan Congress on Food (CEFood)
|
23.05.2012-26.05.2012
|
Uluslararası
Özet bildiri
Poster
|
|