Giriş
Akademik verilerinizi güncellemek için YÖKSİS'e giriş yapmanız gerekmektedir.
  • Eğitim Bilgileri
  • Yayınlar & Eserler
  • Mesleki Deneyim
  • Faaliyetler
  • Projeler & Ödüller
Son güncelleme:21.11.2024
[Daralt/Genişlet]
 
DOÇENT
SABİRE YERLİKAYA
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Et Teknolojisi
Gıda Mikrobiyolojisi
[Daralt/Genişlet]
Makaleler 39
1
Quality evaluation of snacks by chemical and spectroscopic methods
YERLİKAYA SABİRE, YAŞAR SULHATTİN, ŞEN ARSLAN HÜLYA, ŞİMŞEK Hanife, Akgül Kübra
FLEISCHWIRTSCHAFT
2024
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
2
Investigation of E. coli and Propolis Interaction in Milk: Effects on Physicochemical Properties
YERLİKAYA SABİRE,DURGUN YELİZ
Journal of Agroalimentary Processes and Technologies
2024
Uluslararası Hakemli Ifıs, CAS, Google Scholar Özgün Makale
3
Growth of pathogens inoculated in Ayran (a Turkish drink)
YERLİKAYA SABİRE,Yüceel İrfan
Journal of Agroalimentary Processes and Technologies
2024
Uluslararası Hakemli Ifıs, CAS... Özgün Makale
4
The Effects of Various Ethanolic Extracts on Some Microbiological Properties of Chicken Sausages
YERLİKAYA SABİRE,ŞEN ARSLAN HÜLYA,ŞİMŞEK Hanife,ÖZKAYA NUR
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Dergisi
2024
Uluslararası Hakemli Asos, Road... Özgün Makale
5
Üniversite Öğrencilerinin Tavuk Eti Tercih ve Tüketim Alışkanlıkları
YERLİKAYA SABİRE,KALKANOV BAKHROM,DURGUN YELİZ
International Journal of Advanced Natural Sciences and Engineering Researches
2024
Uluslararası Hakemli root, copernicus,... Özgün Makale
6
Sebze Aromalı Tavuk Cipslerin Bazı Mikrobiyolojik Özellikleri
YERLİKAYA SABİRE,ÖZKAYA NUR
International Journal of Advanced Natural Sciences and Engineering Researches
2024
Uluslararası Hakemli root, copernicus,... Özgün Makale
7
Scarlet Spur Elma Çeşidi Atıklarının Bazı Fonksiyonel Özelliklerinin İncelenmesi
ŞEN ARSLAN HÜLYA,Topuz Sefa,YERLİKAYA SABİRE
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi
2024
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
8
Propolis katkılı liyofilize yumurta tozu üretimi
YERLİKAYA SABİRE, ŞEN ARSLAN HÜLYA
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
2023
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
9
Chemical and antioxidant effects of Achillea millefolium L. and Hypericum perforatum L. extracts on sausages
ŞEN ARSLAN HÜLYA, YERLİKAYA SABİRE
FLEISCHWIRTSCHAFT
2023
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
10
Effect of cherry leaves’ extracts on Aspergillus niger in juice
YERLİKAYA SABİRE, Topuz Sefa
Journal of Agroalimentary Processes and Technologies
2023
Uluslararası Hakemli IFIS, CAS, EBSCO, CAB Özgün Makale
11
Antifungal effect of apricot leaves’ extract in cherry juice
YERLİKAYA SABİRE, Topuz Sefa
Journal of Agroalimentary Processes and Technologies
2023
Uluslararası Hakemli IFIS, CAS, EBSCO, CAB Özgün Makale
12
Development of strained probiotic yoghurt with natural additives
YERLİKAYA SABİRE, ŞİMŞEK HANİFE
FLEISCHWIRTSCHAFT
2022
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
13
Tavuk eti ekstraktı üretimine propolis ilavesi ve depolama sürecinde bazı özelliklerinin belirlenmesi
YERLİKAYA SABİRE, SARIÇOBAN CEMALETTİN
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
2022
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
14
Bilinçli Tüketici Davranışları: Karaman İli Örneği
YERLİKAYA SABİRE, TUNA Süheyla, KARAMAN Şura Nur, ŞEN ARSLAN HÜLYA
Tasarım Mimarlık ve Mühendislik Dergisi
2022
Uluslararası Hakemli Advanced Science Index, Citefactor, I2OR, Journal Factor, Eurasian Scientific Journal Index, ASOS İndeks, Directory of Research Journals Indexing, ResearchBib, EuroPub, Google Scholar Özgün Makale
15
Effects of ethanolic extracts on pathogens inoculated onto chicken sausages
YERLİKAYA SABİRE, ŞEN ARSLAN HÜLYA
FLEISCHWIRTSCHAFT
2022
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
16
Determination of the physicochemical properties of chicken chips
YERLİKAYA SABİRE, ÖZKAYA NUR
FLEISCHWIRTSCHAFT
2022
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
17
Determining Antibacterial Effect of Yellow Onion (Allium Cepa) Peel Extract on Some Pathogen Inoculated in Raw, UHT and Pasteurized Milks
YERLİKAYA SABİRE, ÇİFTÇİ MERVE, İŞLER AYSUN, ŞEN ARSLAN HÜLYA
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi dergisi
2022
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
18
Determination of probiotic properties of lactic acid bacteria and yeasts isolated from three lacto‐fermented cereals mixed with whey, citrus, and tomato pomace
YAŞAR SULHATTİN, YERLİKAYA SABİRE, ŞEN ARSLAN HÜLYA, Akgül Kübra, ŞİMŞEK Hanife
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
2022
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
19
Salmonella typhimurium ATCC 14028 inhibition with various extracts
ŞEN ARSLAN HÜLYA, YERLİKAYA SABİRE
Journal of Agroalimentary Processes and Technologies
2022
Uluslararası Hakemli IFIS – International Food Information Service, CAS – Chemical Abstracts Service, EVISA, Science and Engineering Journal Abbreviations, Google Scholar, EBSCO, CAB Abstracts Özgün Makale
20
PROBİYOTİK BAKTERİLER VE PROBİYOTİK OLARAK TÜKETİLEN GIDALAR
YERLİKAYA SABİRE, ŞİMŞEK HANİFE
Catering Guide
2021
Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor Derleme Makale
21
Antibacterial and antioxidant activity of peach leaf extract prepared by air and microwave drying
ŞEN ARSLAN HÜLYA, CABİ Alime, YERLİKAYA SABİRE, SARIÇOBAN CEMALETTİN
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
2021
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
22
Production of propolis added egg powder and determination of some physicochemical properties
YERLİKAYA SABİRE, ŞEN ARSLAN HÜLYA
Journal of Agroalimentary Processes and Technologies
2021
Uluslararası Hakemli IFIS – International Food Information Service, CAS – Chemical Abstracts Service, EVISA, Science and Engineering Journal Abbreviations, Google Scholar, EBSCO, CAB Abstracts Özgün Makale
23
The Antioxidant and Chemical Effect of Propolis, Sage (Salvia officinalis L.) and Lavender (Lavandula angustifolia Mill) Ethanolic Extracts On Chicken Sausages
YERLİKAYA SABİRE, ŞEN ARSLAN HÜLYA
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
2021
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
24
ÜLKEMİZDE ÜRETİLEN FERMENTE SUCUK TÜRLERİ
YERLİKAYA SABİRE, GEMİCİ Taha
Gıda Teknolojisi Dergisi
2021
Ulusal Hakemsiz Endekste taranmıyor Derleme Makale
25
A NEW OUTBREAK: COVID-19 (SARS-CoV-2) and NUTRITION
YERLİKAYA SABİRE
Journal of Agroalimentary Processes and Technologies
2021
Uluslararası Hakemli IFIS – International Food Information Service, CAS – Chemical Abstracts Service, EVISA, Science and Engineering Journal Abbreviations, Google Scholar, EBSCO, CAB Abstracts Derleme Makale
26
Use of Fruits and Vegetables in Meat and MeaT Products in Terms of Dietary Fiber
ŞEN ARSLAN HÜLYA,SARIÇOBAN CEMALETTİN,YERLİKAYA SABİRE
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
2021
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Derleme Makale
27
Staphylococcus aureus ATCC 25923 inhibition with propolis in pasteurized and UHT milks
YERLİKAYA SABİRE
Journal of Agroalimentary Processes and Technologies
2021
Uluslararası Hakemli IFIS – International Food Information Service, CAS – Chemical Abstracts Service, EVISA, Science and Engineering Journal Abbreviations, Google Scholar, EBSCO, CAB Abstracts Özgün Makale
28
Karaman İl Merkezinde Yaşayan Halkın Bilinçli Gıda Tüketim Derecesinin Araştırılması
YERLİKAYA SABİRE,KARAMAN ŞURA NUR,TUNA SÜHEYLA,ŞEN ARSLAN HÜLYA
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
2020
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
29
Effect of propolis on different properties of freeze dried beef powder
YERLİKAYA SABİRE,SARIÇOBAN CEMALETTİN
Fleischwirtschaft international
2020
Uluslararası Hakemli dialnet Özgün Makale
30
Chicken Meat and Some Processed Chicken Meat Products
YERLİKAYA SABİRE,ÖZKAYA NUR
Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
2020
Uluslararası Hakemli Citefactor, Indeks Copernicus, ESJI, ASI, Academic Resource Index, IJI Factor, Asos Derleme Makale
31
Tüketime Hazır Bazı Et Ürünleri: Döner ve Köfte
YERLİKAYA SABİRE,KAYMAK Züleyha
Catering Guide
2020
Ulusal Hakemli Endekste taranmıyor Derleme Makale
32
Comparison Some Microbiological and Physicochemical Properties of Freeze Dryed and Spray Dryed Milk Powder
YERLİKAYA SABİRE,ŞEN ARSLAN HÜLYA
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
2019
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
33
A NATURAL COLORİNG MATTER: CARMİNE
YERLİKAYA SABİRE,ŞEN ARSLAN HÜLYA
The Journal Of Academic Social Science
2019
Uluslararası Hakemli SOBIAD, INDEX COPERNICUS, CITEFACTOR... Derleme Makale
34
Wine Culture in the History of Italy
GEÇER ESMA NUR,YERLİKAYA SABİRE
Social Sciences Studies Journal
2018
Uluslararası Hakemli ESJI, Copernicus, Academic Resource Index, Infobase Index Derleme Makale
35
Control of Listeria monocytogenes contamination in fresh beef by using lactococcin BZ
YILDIRIM ZELİHA,YERLİKAYA SABİRE,ÖNCÜL NİLGÜN
JOURNAL OF FOOD SAFETY
2017
Uluslararası Hakemli SCI Özgün Makale
36
Hemmwirkung untershiedlich stark konzentrierter ethanolischer Propolis Extrakte gegenüber S aureus und E coli O157 H7
SARIÇOBAN CEMALETTİN,YERLİKAYA SABİRE
FLEISCHWIRTSCHAFT
2016
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
37
As a Protective Material Propolis
SARIÇOBAN CEMALETTİN,YERLİKAYA SABİRE
Journal of Agroalimentary Processes andTechnologies
2016
Uluslararası Hakemli IFIS – International Food Information Service, CAS – Chemical Abstracts Service, EVISA, Science and Engineering Journal Abbreviations, Google Scholar, EBSCO, CAB Abstracts Derleme Makale
38
INHIBITORY EFFECT OF LACTOCOCCIN BZ AGAINST Listeria innocua AND INDIGENOUS MICROBIOTA OF FRESH BEEF MEAT
YILDIRIM ZELİHA,YERLİKAYA SABİRE,ÖNCÜL NİLGÜN,SAKİN TUBA
FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY
2016
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
39
Inhibitory effects of ethanolic extracts of propolis at different concentrations against S. aureus and E. coli O157:H7
SARIÇOBAN CEMALETTİN,YERLİKAYA SABİRE
Fleıschwırtschaft International
2015
Uluslararası Hakemli dialnet Özgün Makale