1
|
İlk Türk Yemek Kitabı Melceü’t-Tabbahin’de Bulunan Tatlılar Üzerine Bir Değerlendirme
|
BADEM ABDULLAH
|
1. International Business and Society Conference
|
03.05.2024-04.05.2024
|
Ulusal
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
2
|
Aksaray İline Özgü Yöresel Bir Lezzet; Kabak Ağdası (Reçeli)
|
BADEM ABDULLAH, Seçgin Rabia, ŞEN ALİ
|
1. International Lake Tourism and Current Trend in Tourism Congress
|
05.10.2023-06.10.2023
|
Ulusal
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
3
|
Domestic Tourists’ Attitudes Towards Gastronomy Tourism: A Case Study of Konya
|
BADEM ABDULLAH, SEÇİM YILMAZ
|
1. International Lake Tourism and Current Trend in Tourism Congress
|
05.10.2023-07.10.2023
|
Ulusal
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
4
|
Samsun Çevresinde Yetişen Develi Pancarının Mutfakta Kullanımı
|
Gök Betül, BADEM ABDULLAH
|
IV. Uluslararası Gastronomi, Turizm ve Kültür Araştırmaları Sempozyumu
|
08.06.2023-08.06.2023
|
Ulusal
Özet bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
5
|
Rize İline Ait Bir Tatlı: Pepeçura Tatlısı
|
Tüfekçi Okan, BADEM ABDULLAH
|
IV. Uluslararası Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu
|
08.06.2023-08.06.2023
|
Ulusal
Özet bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
6
|
Afet Durumlarında Beslenme ve Hijyen
|
BADEM ABDULLAH
|
Kahramanmaraş Depremi Sonrası ‘Neler Yapılabilir’ Sempozyumu”
|
19.02.2023-19.02.2023
|
Ulusal
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
7
|
İçeri Çumra’da (Konya) Yapılan Bazı Börekler Hakkında Bir Araştırma
|
BADEM ABDULLAH
|
El Ruha 10th International Conference Social Sciences & Humanities
|
27.11.2022-28.11.2022
|
Uluslararası
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
8
|
Geleneksel Bazı Ürünlerin Mor Un İle Yeniden Formüle Edilmesi ve Duyusal Analiz İle Değerlendirilmesi
|
Baylan İlayda, BADEM ABDULLAH
|
3. International Dicle Scientific Research And Innovation Congress
|
26.11.2022-27.11.2022
|
Ulusal
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
9
|
Farklı Oranlarda Şalgam Unu İlavesinin Ekmek Özelliklerine Etkisi
|
BADEM ABDULLAH, KOYUNCU MEHMET
|
3. International Dicle Scientific Research And Innovation Congress
|
26.11.2022-27.11.2022
|
Uluslararası
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
10
|
Karaman Mutfağına Dair Bir Araştırma: Göbede Böreği
|
Teber Nisa, Kıratlı Sevgi, BADEM ABDULLAH
|
1. International Tourism and Culinary Conference
|
27.10.2022-
|
Ulusal
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
11
|
The Effect of Religion, Ethnic Origin and Geopolitical Location on Hatay Cuisine Culture
|
Akbıyık Çağtay, BADEM ABDULLAH
|
3rd Conference on Managing Tourism Across Continents (MTCON’22)
|
24.03.2022-27.03.2022
|
Ulusal
Özet bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
12
|
Avokadonun Faydaları Ve Mutfakta Kullanımı
|
BADEM ABDULLAH, AKTURFAN MUSTAFA
|
III. International Halich Congress On Multidisciplinary Scientific Research
|
12.03.2022-13.03.2022
|
Ulusal
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
13
|
İç Anadolu’dan Bir Ekmek: Kızılcahamam Bazlaması
|
Alıcı Kemal, BADEM ABDULLAH
|
V. International West Asia Congress of Tourism Research
|
24.09.2021-26.09.2021
|
Ulusal
Özet bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
14
|
Hatay İlinin Geleneksel Aşur Yemeği
|
Akbıyık Çağtay, BADEM ABDULLAH
|
Uluslararası Sosyal Bilimler Konferansı
|
05.07.2021-06.07.2021
|
Ulusal
Özet bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
15
|
Gastronomik Bir Ürün; Hatay Mutfağından Biberli Ekmek
|
BADEM ABDULLAH, Akbıyık Çağtay
|
T.C. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Konferansı
|
05.07.2021-
|
Ulusal
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
16
|
Samsun İline Ait Bir Yemek: Kaz Tiridi
|
Alıcı Kemal, BADEM ABDULLAH
|
II. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi
|
27.05.2021-
|
Ulusal
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
17
|
Yöresel Bir Ürün Olan Ankara Höşmerimi ve Genel Özellikleri Hakkında Nitel Bir Çalışma
|
Tuncer Alihan, BADEM ABDULLAH
|
2. Turizmde Mimarlık ve Kültürel Miras Kongresi
|
24.05.2021-24.05.2021
|
Ulusal
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
18
|
Some Traditional Fermented Foods In Turkish Cuisine
|
BADEM ABDULLAH
|
Conference On Managing Tourism Across Continents - MTCON21
|
01.04.2021-
|
Uluslararası
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
19
|
Kırım Tatar Mutfağının Nitel Olarak Araştırılması: Cantık Böreği Örneği
|
Tuncer Alihan, BADEM ABDULLAH
|
International Travel & Tourism Congress, 2021-ITTD21
|
01.02.2021-
|
Ulusal
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
20
|
Geographical Indication Helvas in Turkey
|
BADEM ABDULLAH
|
International Conference On Social Science And Humanities (SSH-2020)
|
14.12.2020-15.12.2020
|
Uluslararası
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
21
|
Yöresel Bir Çorba: Arap Aşı (Arabaşı)
|
BADEM ABDULLAH, AKTURFAN MUSTAFA
|
I. UA Aşçıdede Ateşbazı Veli Sempozyumu
|
17.09.2020-
|
Ulusal
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
22
|
Tarhana A Very Old Traditional Fermented Cereal Turkish Food
|
BADEM ABDULLAH
|
International E-Conference on Advances in Engineering, Technology and Management - ICETM 2020
|
31.05.2020-31.05.2020
|
Uluslararası
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
23
|
Süt Endüstrisinde Enzim Teknolojisinin Kullanımı
|
BADEM ABDULLAH, UÇAR GÜRKAN, Keskin Tayfun
|
2. U.A. Gıda, Tarım & Veteriner Bilimleri Kongresi -2020
|
29.02.2020-
|
Ulusal
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
24
|
Hayvansal Gıdalarda Doğal Antioksidanların Kullanımı
|
BADEM ABDULLAH, UÇAR GÜRKAN, Keskin Tayfun
|
2. U.A. Gıda, Tarım & Veteriner Bilimleri Kongresi -2020
|
29.02.2020-
|
Ulusal
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
25
|
Türkiyede üretilen pekmez çeşitleri ve bileşimleri.
|
BADEM ABDULLAH,UÇAR GÜRKAN
|
International Congress on Cultural Heritage and Tourism
|
19.05.2017-21.05.2017
|
Ulusal
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
26
|
Konya’nın Yöresel Peyniri Küflü Peynir
|
BADEM ABDULLAH,UÇAR GÜRKAN
|
International congress on cultural heritage and tourism (ICCHT)
|
19.05.2017-21.05.2017
|
Ulusal
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
27
|
Ice Cream Production with Carob Pekmez (Molasses)
|
BADEM ABDULLAH,ALPKENT ZAFER
|
I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants: ”Natural and Healthy Life”
|
09.05.2017-12.05.2017
|
Uluslararası
Özet bildiri
Poster
|
|
|
28
|
A new cheese type: cheese analogues
|
BADEM ABDULLAH,UÇAR GÜRKAN
|
International Congress on Food of Animal Origin“Industry Partnership”
|
10.11.2016-13.11.2016
|
Ulusal
Özet bildiri
Poster
|
|
|
29
|
Analog Peynir
|
BADEM ABDULLAH,UÇAR GÜRKAN
|
International Symposium on Development of KOP Region
|
21.10.2016-23.10.2016
|
Ulusal
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
30
|
Starter Kültür Kullanılmadan Üretilen Kaşar Peynirlerinin Kimyasal ve Mikrobiyolojik Nitelikleri Üzerine Bir Araştırma
|
BADEM ABDULLAH,UÇAR GÜRKAN
|
International symposium on development of KOP region
|
21.10.2016-23.10.2016
|
Ulusal
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|
|
31
|
Effects of rennet casein on the chemical, microbiological and sensory properties of kashar cheese
|
BADEM ABDULLAH, UÇAR GÜRKAN
|
International Human and Nature Sciences Problems and Solution Seeking Congress
|
07.10.2016-09.10.2016
|
Uluslararası
Tam metin bildiri
Sözlü Sunum
|
|