Giriş
Akademik verilerinizi güncellemek için YÖKSİS'e giriş yapmanız gerekmektedir.
  • Eğitim Bilgileri
  • Yayınlar & Eserler
  • Mesleki Deneyim
  • Faaliyetler
  • Projeler & Ödüller
Son güncelleme:03.12.2024
[Daralt/Genişlet]
 
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
ABDULLAH BADEM
SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
PASTACILIK VE EKMEKÇİLİK PR.
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Turizm
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
[Daralt/Genişlet]
Makaleler 26
1
Ekşi Mayalı Türk Ekmekleri: Ekşi Mayalı Kadirli Göçmen Ekmeği Örneği (Turkish Sourdough Breads: An Example Of Kadirli Immigrant Sourdough Bread)
BADEM ABDULLAH,Fidan Ergin
Journal of Gastronomy Hospitality and Travel (JOGHAT)
2024
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
2
Türk Mutfağında Besin İşleme Yöntemleri ve Muhafazası
BADEM ABDULLAH
Anatolia Social Research Journal
2024
Ulusal Hakemli Google Schoolar, İdealonline Derleme Makale
3
Some Sociological, Gastronomic and Microbiological Characteristics of Turkish Sourdough Breads
BADEM ABDULLAH
Pakistan Journal of Life and Social Sciences
2024
Uluslararası Hakemli Scopus Derleme Makale
4
The Effects of Fire in Human Life and in the Cuisine from the Paleolithic to the Modern Age
BADEM ABDULLAH
Journal of Ecohumanism
2024
Uluslararası Hakemli Scopus Derleme Makale
5
İçeri Çumra’da (Konya) Mutfağında Yapılan Börekler Üzerine Bir Araştırma
BADEM ABDULLAH
ODÜ Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi
2023
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
6
Ekşi Mayalı Hamurdan Yapılan Geleneksel Bulgar Göçmen Yiyeceği, “Dızman Böreği”
Şahin Ülkü Şeyma, BADEM ABDULLAH
Journal of Recreation and Tourism Research
2023
Uluslararası Hakemli DRJI, JABI, ISI, Crosreff, Türkiye Turizm Dizini Özgün Makale
7
Geleneksel Bazı Ürünlerin Mor Un İle Yeniden Formüle Edilmesi Ve Duyusal Analiz İle Değerlendirilmesi
Baylan İlayda, BADEM ABDULLAH
Kültür Araştırmaları Dergisi
2023
Uluslararası Hakemli MLA, EBSCO, ASOS, Index Copernicus, DRJI Özgün Makale
8
Kadirli Mutfağının Sokak Lezzeti: Geleneksel Kadirli Sucuğu
Fidan Ergin, BADEM ABDULLAH
Ocak: Türk Mutfak Kültürü Araştırmaları Dergisi
2023
Uluslararası Hakemli DRJI, CiteFactor, ROAD, Türkiye Turizm Dizini Özgün Makale
9
Unutulmaya Yüz Tutan Geleneksel Bir Türk Tatlısı olan Kenevir Helvası ve Sürdürülebilir Turizm Açısından Değerlendirilmesi
BADEM ABDULLAH
Turkish Studies
2023
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
10
Domestic Tourists’ Attitudes Towards Gastronomy Tourism: A Case Study Of Konya
BADEM ABDULLAH, SEÇİM YILMAZ
Selcuk Tourism and Information Research Journal
2023
Uluslararası Hakemli EBSCO Özgün Makale
11
Karaman Mutfağına Dair Bir Araştırma: Göbede Böreği
BADEM ABDULLAH, Teber Nisa, Kıratlı Sevgi
NeuGastro Journal
2023
Uluslararası Hakemli Türkiye Turizm Dizini, CrossRef Özgün Makale
12
Trabzon Mutfağının Geleneksel Lezzeti: Trabzon Sarı Kurabiyesi
BADEM ABDULLAH, Koç Beyza, ŞEN ALİ
NeuGastro Journal
2023
Uluslararası Hakemli Türkiye Turizm Dizini, CrossRef Özgün Makale
13
Traditional Turnip Meals of Konya
BADEM ABDULLAH
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
2021
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
14
Kırım Tatar Mutfağının Nitel Olarak Araştırılması: Cantık Böreği Örneği (Qualitative Research of Crimean Cuisine: An Example of Cantık Pastry-Börek)
Tuncer Alihan, BADEM ABDULLAH
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
2021
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
15
Zonguldak’ın Meşhur Bir Unlu Mamulü: Ereğli Pidesi
BADEM ABDULLAH, KURT Elif
Karadeniz Sosyal Bilimler Dergisi
2021
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
16
Yöresel Bir Tatlı Olan Ankara Höşmerimi ve Genel Özellikleri Hakkında Nitel Bir Çalışma
Tuncer Alihan, BADEM ABDULLAH
Uluslararası Akademik Çalışmalar Dergisi
2021
Uluslararası Hakemli Google Schoolar, İdealonline, DRJI Özgün Makale
17
Some Traditional Terebinth Dishes in Turkey and Their Health Effects
BADEM ABDULLAH
Journal of Gastronomy Hospitality and Travel (JOGHAT)
2021
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
18
Traditional Turkish Sweet Bread Discovered in Famine: Pear Bread
BADEM ABDULLAH
Van YYÜ Sosyal Bilimler Üniversitesi Dergisi
2021
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
19
Trabzon'un Yöresel Bir Lezzeti: Simira
KURT Elif, BADEM ABDULLAH
Abant Sosyal Bilimler Dergisi
2021
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
20
Geographical Indication Helvas in Turkey
BADEM ABDULLAH
International Journal of English Literature and Social Sciences
2020
Uluslararası Hakemli Google Schoolar, Pol-index... Derleme Makale
21
Pekmez (Molasses): A Traditional Food In Turkey
BADEM ABDULLAH
International Journal of Agriculture, Environment and Bioresearch
2018
Uluslararası Hakemli google scholar, academia, pol-index, index copernicus, infodatabase index Derleme Makale
22
The properties of kashar cheese produced with added rennet casein
BADEM ABDULLAH,UÇAR GÜRKAN
Eurasian Journal of Veterinary Sciences
2018
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
23
Production of Ice Cream with Carob Bean Pekmez (Molasses)
BADEM ABDULLAH,ALPKENT ZAFER
International Journal of Environment, Agriculture and Biotechnology
2018
Uluslararası Hakemli google scholar, pol-index, cross ref, Özgün Makale
24
Production of caseins and their usages
BADEM ABDULLAH,UÇAR GÜRKAN
International Journal of Food Science and Nutrition
2017
Uluslararası Hakemli google scholar, index copernicus, crosref ... Derleme Makale
25
A study on chemical and microbiological properties of Kashar cheese produced without using starter culture
BADEM ABDULLAH,UÇAR GÜRKAN
Eurasian Journal of Veterinary Sciences
2016
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
26
Cheese Analogues
BADEM ABDULLAH,UÇAR GÜRKAN
Research Reviews: Journal of Food and Dairy Technology
2016
Uluslararası Hakemli Chemical Abstracts Service (CAS), CiteFactor......, Open J Gate, Academic Keys. ResearchBible, Cosmos IF, Electronic Journals Library, … Derleme Makale