Giriş
Akademik verilerinizi güncellemek için YÖKSİS'e giriş yapmanız gerekmektedir.
  • Eğitim Bilgileri
  • Yayınlar & Eserler
  • Mesleki Deneyim
  • Faaliyetler
  • Projeler & Ödüller
Son güncelleme:21.11.2024
[Daralt/Genişlet]
 
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
HÜLYA ŞEN ARSLAN
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Fonksiyonel Gıdalar
Gıda Kimyası
Gıda Mikrobiyolojisi
[Daralt/Genişlet]
Makaleler 29
1
Quality evaluation of snacks by chemical and spectroscopic methods
YERLİKAYA SABİRE, YAŞAR SULHATTİN, ŞEN ARSLAN HÜLYA, ŞİMŞEK Hanife, Akgül Kübra
FLEISCHWIRTSCHAFT
2024
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
2
Increased reactive carboxyl and free alfa-amino groups from fish type I collagen peptides by Alcalase® hydrolysis exhibit higher antibacterial and antioxidant activities
YAŞAR SULHATTİN, ŞEN ARSLAN HÜLYA, AKGÜL KÜBRA
International Journal of Food Engineering
2024
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
3
The Effects of Various Ethanolic Extracts on Some Microbiological Properties of Chicken Sausages
YERLİKAYA SABİRE,ŞEN ARSLAN HÜLYA,ŞİMŞEK Hanife,ÖZKAYA NUR
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Dergisi
2024
Uluslararası Hakemli Asos, Road... Özgün Makale
4
Eco‐friendly microwave‐assisted extraction of fruit and vegetable peels demonstrates great biofunctional properties
ŞEN ARSLAN HÜLYA
Food Science & Nutrition
2024
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
5
Scarlet Spur Elma Çeşidi Atıklarının Bazı Fonksiyonel Özelliklerinin İncelenmesi
ŞEN ARSLAN HÜLYA,TOPUZ SEFA,YERLİKAYA SABİRE
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi
2024
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
6
Propolis katkılı liyofilize yumurta tozu üretimi
YERLİKAYA SABİRE, ŞEN ARSLAN HÜLYA
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
2023
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
7
Effect of ultrasound and microwave pretreatments on some bioactive properties of beef protein hydrolysates
ŞEN ARSLAN HÜLYA, SARIÇOBAN CEMALETTİN
Journal of Food Measurement and Characterization
2023
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
8
Chemical and antioxidant effects of Achillea millefolium L. and Hypericum perforatum L. extracts on sausages
ŞEN ARSLAN HÜLYA, YERLİKAYA SABİRE
FLEISCHWIRTSCHAFT
2023
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
9
Bone extract flavored with essential oils:The effect on physical and sensory properties, and the antioxidant and antimicrobial activity 
ŞEN ARSLAN HÜLYA
FLEISCHWIRTSCHAFT
2023
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
10
Infrared spectroscopic determination of acetamiprid pesticide in apple
YAŞAR SULHATTİN, NİZAMLIOĞLU NİZAM MUSTAFA, ŞEN ARSLAN HÜLYA, GÜCÜŞ MEHMET ONURHAN
Communications in Soil Science and Plant Analysis
2023
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
11
THE EFFECT OF POMEGRANATE AND GRAPE SEED EXTRACTS ON THE SHELF LIFE OF GOOSE MEAT DURING REFRIGERATED STORAGE
ARI FADİMANA, SARIÇOBAN CEMALETTİN, ŞEN ARSLAN HÜLYA
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
2023
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
12
ULTRASON DESTEKLİ ELMA ATIK ÖZÜTLERİNİN BAZI BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİ
ŞEN ARSLAN HÜLYA
GIDA/THE JOURNAL OF FOOD
2023
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
13
FONKSİYONEL GIDA KAVRAMINA BİR BAKIŞ: SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
ŞEN ARSLAN HÜLYA, Kaymaz Kübra
Journal of Agriculture, Food and Ecology
2023
Uluslararası Hakemli Eurasian Scientific Journal Index Derleme Makale
14
Effect of drying method and solvent on antioxidant activity of Prunus armeniaca and Prunus avium leaves
ŞEN ARSLAN HÜLYA
Journal of Agroalimentary Processes and Technologies
2023
Uluslararası Hakemli IFIS – International Food Information Service, CAS – Chemical Abstracts Service, EVISA, Science and Engineering Journal Abbreviations, Google Scholar, EBSCO, CAB Abstracts Özgün Makale
15
Antidiabetic and antioxidant properties of nine medicinal and
aromatic plants extracts: Inhibition of key enzymes linked to
type-2 diabetes
ŞEN ARSLAN HÜLYA, ÇAM MUSTAFA
Journal of Agroalimentary Processes and Technologies
2022
Uluslararası Hakemli IFIS – International Food Information Service Özgün Makale
16
Effects of ethanolic extracts on pathogens inoculated onto chicken sausages
YERLİKAYA SABİRE, ŞEN ARSLAN HÜLYA
FLEISCHWIRTSCHAFT
2022
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
17
Bilinçli Tüketici Davranışları: Karaman İli Örneği
YERLİKAYA SABİRE, TUNA Süheyla, KARAMAN Şura Nur, ŞEN ARSLAN HÜLYA
Tasarım Mimarlık ve Mühendislik Dergisi
2022
Uluslararası Hakemli Advanced Science Index, Citefactor, I2OR, Journal Factor, Eurasian Scientific Journal Index, ASOS İndeks, Directory of Research Journals Indexing, ResearchBib, EuroPub, Google Scholar Özgün Makale
18
Determining Antibacterial Effect of Yellow Onion (Allium Cepa) Peel Extract on Some Pathogen Inoculated in Raw, UHT and Pasteurized Milks
YERLİKAYA SABİRE, ÇİFTÇİ MERVE, İŞLER AYSUN, ŞEN ARSLAN HÜLYA
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi dergisi
2022
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
19
Determination of probiotic properties of lactic acid bacteria and yeasts isolated from three lacto‐fermented cereals mixed with whey, citrus, and tomato pomace
YAŞAR SULHATTİN, YERLİKAYA SABİRE, ŞEN ARSLAN HÜLYA, Akgül Kübra, ŞİMŞEK Hanife
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
2022
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
20
Salmonella typhimurium ATCC 14028 inhibition with various extracts
ŞEN ARSLAN HÜLYA, YERLİKAYA SABİRE
Journal of Agroalimentary Processes and Technologies
2022
Uluslararası Hakemli IFIS – International Food Information Service, CAS – Chemical Abstracts Service, EVISA, Science and Engineering Journal Abbreviations, Google Scholar, EBSCO, CAB Abstracts Özgün Makale
21
Antioxidant and Chemical Effect of Propolis, Sage (Salvia officinalis L.) and Lavender (Lavandula angustifolia Mill) Ethanolic Extracts On Chicken Sausages
YERLİKAYA SABİRE, ŞEN ARSLAN HÜLYA
Journal of Food Processing and Preservation
2021
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
22
Antibacterial and antioxidant activity of peach leaf extract prepared by air and microwave drying
ŞEN ARSLAN HÜLYA, CABİ Alime, YERLİKAYA SABİRE, SARIÇOBAN CEMALETTİN
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
2021
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
23
Production of propolis added egg powder and determination of some physicochemical properties
YERLİKAYA SABİRE, ŞEN ARSLAN HÜLYA
Journal of Agroalimentary Processes and Technologies
2021
Uluslararası Hakemli IFIS – International Food Information Service, CAS – Chemical Abstracts Service, EVISA, Science and Engineering Journal Abbreviations, Google Scholar, EBSCO, CAB Abstracts Özgün Makale
24
Use of fruits and vegetables in meat and meat products in terms of dietary fiber
ŞEN ARSLAN HÜLYA, SARIÇOBAN CEMALETTİN, YERLİKAYA SABİRE
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
2021
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Derleme Makale
25
Karaman İl Merkezinde Yaşayan Halkın Bilinçli Gıda Tüketim Derecesinin Araştırılması
YERLİKAYA SABİRE,KARAMAN ŞURA NUR,TUNA SÜHEYLA,ŞEN ARSLAN HÜLYA
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
2020
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
26
Effects of various plant parts on storage stability and colour parameters of beef extracts
AYKURT OĞUZ BETÜL,SARIÇOBAN CEMALETTİN,ŞEN ARSLAN HÜLYA
Journal of Agroalimentary Processes and Technologies
2019
Uluslararası Hakemli IFIS – International Food Information Service CAS – Chemical Abstracts Service ( CAS ref 163659)Food Science Central � from the publishers of FSTA � Food Science and Technology Abstracts�CABI – Publishing Website Serials Cited Submission European Virtual Institute for Speciation Analysis (EVISA)Science and Engineering Journal Abbreviations Index Copernicus Özgün Makale
27
Comparison Some Microbiological and Physicochemical Properties of Freeze Dryed and Spray Dryed Milk Powder
YERLİKAYA SABİRE,ŞEN ARSLAN HÜLYA
Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
2019
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
28
A NATURAL COLORİNG MATTER: CARMİNE
YERLİKAYA SABİRE,ŞEN ARSLAN HÜLYA
The Journal Of Academic Social Science
2019
Uluslararası Hakemli SOBIAD, INDEX COPERNICUS, CITEFACTOR... Derleme Makale
29
Simultaneous extraction of phenolics and essential oil from peppermint by pressurized hot water extraction
ÇAM MUSTAFA,Yüksel Esma,ALAŞALVAR HAMZA,BAŞYİĞİT BÜLENT,ŞEN ARSLAN HÜLYA,YILMAZTEKİN MURAT,AHHMED ABDULLATEF,SAĞDIÇ OSMAN
Journal of Food Science and Technology-MYSORE
2019
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale