Giriş
Akademik verilerinizi güncellemek için YÖKSİS'e giriş yapmanız gerekmektedir.
  • Eğitim Bilgileri
  • Yayınlar & Eserler
  • Mesleki Deneyim
  • Faaliyetler
  • Projeler & Ödüller
Son güncelleme:16.10.2025
[Daralt/Genişlet]
 
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
SERKAN SEMİNT
UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Turizm
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Turizm İşletmeciliği
[Daralt/Genişlet]
Makaleler 21
1
A Study on The Use of Ancestral Seeds in The Applıcatıon Kıtchens of Unıversıtıes Wıthın The Scope of Sustaınable Gastronomy Practıces
ŞAT RANA,SARIOĞLAN MEHMET,KARAÇAR ERCAN,DİNÇ YAKUP,SAYDAM FATİH,SEMİNT SERKAN,KARAKAŞ Dilek
International Journal of Ecosystems and Ecology Science (IJEES)
2025
Uluslararası Hakemli Scopus Özgün Makale
2
Gastronomy and Popular Food Programs: A Research From an Academic
Perspective
SEMİNT SERKAN,TÜYSÜZ Vildan,ÖRGÜN EMRAH,ÇELEN ONUR,ERASLAN ONUR
Dizhen Dizhi Journal
2025
Uluslararası Hakemli Scopus Özgün Makale
3
Ankara'daki Aspava Restoranlarının Dijital Varlığı ve Müşteri Yorumları Üzerine Bir İnceleme
SEMİNT SERKAN,KARAÇAR ERCAN
Journal of Academic Tourism Studies
2025
Uluslararası Hakemli Academic Resource Index,Directory of Open Access Scholarly Resources,Eurasian Scientific Journal Index Özgün Makale
4
Health Effects of a Vegan Diet
TÜYSÜZ Vildan,ÇAPAN OSMAN,ERASLAN ONUR,SEMİNT SERKAN
International Journal of Environmental Sciences
2025
Uluslararası Hakemli Scopus Özgün Makale
5
Yiyecek İçecek Tüketiminde Diderot Etkisi
KARAKAŞ Dilek,SEMİNT SERKAN,ULEMA ŞEVKİ
Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
2025
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
6
Reflections of Intangible Cultural Heritage in the Tomb of Khoja Ahmed Yesevi in Light of Visitor Comments
TÜYSÜZ Vildan,SEMİNT SERKAN,ÇAPAN OSMAN,ERASLAN ONUR,ÖZGÜREL GİZEM
International Journal on Culture, History
2025
Uluslararası Hakemli Scopus Özgün Makale
7
Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği: İş Kazaları Üzerine Bir Analiz
TÜYSÜZ Vildan,SEMİNT SERKAN,ÖZBAY GÜLÇİN
Yönetim ve Ekonomi Dergisi
2025
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
8
THE SMELL OF BREAD: ITS EFFECTS ON PSYCHOLOGY, EMOTIONS AND MEMORIES
TÜYSÜZ Vildan,ÇAPAN OSMAN,ESENKAL FÜSUN,SEMİNT SERKAN
Veredas do Direito
2025
Uluslararası Hakemli ESCI, SCOPUS Özgün Makale
9
Havacılık Alanında Ön Lisans ve Lisans Düzeyinde Eğitim Veren Üniversiteler Üzerine Bir Araştırma
ÖZBAY GÜLÇİN, TÜYSÜZ Vildan, SEMİNT SERKAN
Havacılık ve Uzay Çalışmaları Dergisi
2024
Uluslararası Hakemli Asos İndex, Journal Factor Özgün Makale
10
A Research on Geographical Indicated Molasses in Türkiye
ÖZBAY GÜLÇİN,SEMİNT SERKAN,TÜYSÜZ Vildan
Anatolia Social Research Journal
2024
Uluslararası Hakemli Google Scholar, İdealonline, International Scientific Indexing (ISI) Özgün Makale
11
Et ve Et Ürünleri Tarihi Üzerine Bir Araştırma
ÖZBAY GÜLÇİN,SEMİNT SERKAN,TÜYSÜZ Vildan
Manas Journal of Social Studies
2024
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
12
GASTRONOMİ TURİZMİ KAPSAMINDA KARAMAN DİVLE OBRUK PEYNİRİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
ŞEN ALİ,SEMİNT SERKAN
Journal of Silk Road Tourism Research
2024
Uluslararası Hakemli (EBSCO) Özgün Makale
13
Coğrafi İşaretli Pastacılık ve Fırıncılık Ürünleri: Marmara Bölgesi Örneği
ULEMA ŞEVKİ,KARAKAŞ Dilek,SEMİNT SERKAN
Yönetim ve Ekonomi: Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
2024
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
14
The current state of pastry and bakery education in Turkey
SEMİNT SERKAN,ŞEN ALİ
JOURNAL OF SUSTAINABLE GASTRONOMY AND TOURISM RESEARCH
2024
Uluslararası Hakemli Google Scholar Özgün Makale
15
Türkiye’nin Turizm Yükseköğretim Programları: Kronolojik Bir İnceleme
ÖZBAY GÜLÇİN,TÜYSÜZ Vildan,SEMİNT SERKAN
Journal of Hospitality and Tourism Issues
2024
Uluslararası Hakemli CAB International, ASOS INDEX, Bilgindex, Acar Index Özgün Makale
16
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Örgütsel Stres Faktörleri Üzerine Bir Araştırma
ÖZBAY GÜLÇİN, SEMİNT SERKAN
ODÜ Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi
2023
Uluslararası Hakemli H. W. Wilson Education Full Text Özgün Makale
17
Dijital Ortamda İstanbul ve Paris Restoranlarına Yönelik Yapılan Yorumların Analizi
SEMİNT SERKAN
Journal of New Tourism Trends (JOINNTT)
2023
Uluslararası Hakemli Asos İndeks, ICI Dergileri Ana Listesi, EuroPub, CiteFactor, Türkiye Turizm Dizini Derleme Makale
18
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitiminde İstihdam Yapısına İlişkin Bir Araştırma
SEMİNT SERKAN, ÖZBAY GÜLÇİN
MANAS Journal of Social Studies
2021
Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
19
TURİZMDE YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME VE PAZARLAMA STRATEJİLERİ: SAKARYA ÖRNEĞİ
ŞEN LÜTFİ MUSTAFA, KARAKAŞ Dilek, SEMİNT SERKAN
The Journal of Academic Social Sciences
2020
Uluslararası Hakemli (SOBİAD (Sosyal Bilimler Atıf Dizini)INDEX COPERNICUSACADEMİCKEYSSIS (Scientific Indexing Services)İSAM (İslami Araştırmalar Merkezi)ASOS (Akademia Sosyal Bilimler İndeksi)OAJI (Open Academic Journals Index)RESERARCH BİBLEDRJI (Directory of Research Journals Indexing)AKADEMİK DİZİN (Akademik Türk Dergileri İndeksi)ICI (Indian Citation Index)CITEFACTOR (Academic Scientific Journals)TEİ ( Türk Eğitim İndeksi )SJOURNALS INDEXJOURNAL INDEXAJNS (International Publishing of Academic Journals)ADVANCED SCIENCE INDEXACARİNDEX.COM (Akademik Araştırmalar İndeksi)SCIENCE LIBRARYINDEXSAIF (Scholars Impact)SPARC (Institute of Technical Research)SCHOLARSTEER (Scholarly Information) Özgün Makale
20
Ardahan Gastronomik Yapısı İçinde Bir Kış Lezzeti:Ardahan Kazı
ÖZBAY GÜLÇİN, SEMİNT Canan, SEMİNT SERKAN
Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
2020
Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
21
GASTRONOMİ TEMALI FESTiVALLERDE KATILIMCI DENEYİMİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA: ULUSLARARASI PİŞMANİYE FESTİVALİ ÖRNEĞİ
ÖZBAY GÜLÇİN, SEMİNT SERKAN
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
2020
Uluslararası Hakemli Scientific Indexing Services, SOBIAD, International Scientific Indexing Özgün Makale